Gemiddeld zitten we zo’n zeven tot acht uur per dag. Voor het grootste deel van deze tijd gebruikt kantoorpersoneel een goede bureaustoel. En dat is dus een hoop tijd, dat het de moeite waard is om hier wat dieper in te duiken. Ik zal je vertellen of je huidige stoel wel zo goed voor je is, of dat je wat een andere dient te zoeken.

DE ARMLEUNINGEN

Goede armleuningen zijn puur wat je gewend bent: enkelen kunnen niet zonder armleuningen werken, maar anderen kunnen er niet mee werken. Als we het bekijken vanuit gezondheidsperspectief, dan zijn ze daarentegen een degelijk concept, omdat ze de schouders en bovenarmen ontlasten en spanningen in de nek en nekwervels voorkomen. Het is voornamelijk belanghebbend dat de armleuningen zowel in hoogte als in diepte verstelbaar zijn. De reden hiervoor  is om ze aan te passen aan de individuele afmetingen van de gebruiker. Tevens de zijwaartse aanpassing van de armleuningen is een handige functie, zodat de onderarmen, handen en vingers mobiel blijven en de handspieren en pezen effectief ontlast worden. De armleuningen dienen ten minste 20 cm lang en 4 cm breed zijn. De optimale aanstelling is 20 tot 25 cm boven de zitting.

DE RUGLEUNING

De rugleuning is bedoeld om de rug in iedere houding uitstekend te kunnen ondersteunen. Tevens hier zijn individuele instellingen van groot belang. Zo dient het bijvoorbeeld tot de mogelijkheden behoren dat de tegendruk van de rugleuning dusdanig in te stellen valt, dat deze de lichaamsbeweging van de gebruiker volgt en niet te een hoop weerstand biedt en niet te vrij naar achteren wijst. De rugleuning dient de natuurlijke S-contour van de wervelkolom volgen. De lendensteun is een kromming in het onderste onderdeel om de lendenstreek extra steun te geven.

Ons advies is om te allen tijde te kiezen voor een bureaustoel van zeer goede kwaliteit. In het bijzonder willen we je aanbevelen om via de website van Desko te bezoeken als je een bureaustoel gaat kopen.

Pin It on Pinterest